RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn flyr mest i Europa

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Ingen land på det europeiske fastlandet har større flytrafikk enn Norge, regnet ut fra innbyggertallet. Bare tre små øystater, Malta, Kypros og Island slår Norge på statistikken.

Tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat viser at innenlands og internasjonal trafikk knyttet til Norge i fjor var mer enn dobbelt så stor som for Sverige per innbygger. Den var 40 prosent høyere enn for Danmark, skriver Aftenposten.

Tallene fra Eurostat viser summen av antall passasjerer på innenlandsruter og antall passasjerer inn og ut av landet. For Norge ble dette 32 millioner passasjerer i fjor. Det er mer enn Sveriges knapt 30 millioner passasjerer.

- Det er naturgitt at vi ligger så høyt på den nasjonale listen. Vi har et langstrakt land med vanskelig topografi og mangel på alternative reisemåter. Det tar lang tid å kjøre og tog er ikke nok utbygget til å konkurrere med flyene, sier reiselivsforsker Jon Martin Denstadli ved Transportøkonomisk Institutt.

I tillegg har nordmenn bare fått bedre og bedre råd de siste årene, i motsetning til folk i andre europeiske land.

Norge ble bare slått av tre små øystater med meget lave innbyggertall. Øyene Kypros og Malta topper statistikken. De har stor turisme, og nesten alle turistene kommer med fly. Island tar tredjeplassen på listen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere