RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn fortsatt negative til søndagsåpne butikker

En ny undersøkelse viser et stort flertall i Norge mot søndagsåpne butikker. Regjeringen planlegger å legge fram forslag om endringer i åpningstidene på nyåret. Illustrasjonsfoto: Morten F. Holm / NTB SCANPIX.
En ny undersøkelse viser et stort flertall i Norge mot søndagsåpne butikker. Regjeringen planlegger å legge fram forslag om endringer i åpningstidene på nyåret. Illustrasjonsfoto: Morten F. Holm / NTB SCANPIX. Foto: Morten Holm
Mens regjeringen ønsker å tillate søndagsåpne butikker utpå nyåret, er det fortsatt flertall imot i befolkningen. Det viser en ny undersøkelse.

Hele 62 prosent av de spurte sier nei til at butikkene kan være søndagsåpne hele året, og bare 34 prosent er enig med regjeringen, viser undersøkelsen som Sentio har utført for Klassekampen.

I tillegg sliter nå regjeringen med å få flertall for forslaget også på Stortinget, skriver avisen.

Både Høyre og Fremskrittspartiet gikk til valg på å åpne for søndagsåpne butikker, og Høyres Kristin Vinje, som er talsperson for partiets stortingsgruppe i denne saken, ser ingen grunn til å endre tankegang.

– Folk setter pris på tilbudet når det først er der. Jeg ser at veldig mange handler dagligvarer på søndager, sier hun.

Men det kan hende at regjeringens støtteparti Venstre kan stikke kjepper i hjulene. Partiet har nemlig ikke programfestet at det vil ha søndagsåpne butikker, men kun et ønske om å overføre denne typen regulering fra staten til kommunene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere