RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn frykter alderdom

Syv av ti nordmenn frykter at de vil få dårlig pleie av det offentlige når de blir gamle.

(SIDE2): Det er legemiddelselskapet Pfizer som har fått gjennomført undersøkelsen som er gjort av Norstat. I undersøkelsen har 4000 nordmenn over hele landet svart på spørsmål om egen helse og forholdet til helsevesenet.

Av undersøkelsen kommer det fram at fem av ti er redde for at den medisinske behandlingen ikke vil være tilfredsstillende når de blir gamle, og 63 prosent av de spurte oppgir at deres største frykt i forbindelse med alderdommen er å bli pleietrengende.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

De tre siste årene viser undersøkelsen en svak økning i mistroen til den offentlige pleien som venter oss når vi blir gamle og den avslører også store forskjeller i befolkningen.

Det er nemlig kvinner som er mest redde for å bli gamle og grå. Både når det gjelder sykdommer, dårlig medisinsk behandling og dårlig pleie. Mens 63 prosent av mennene frykter dårlig pleie, oppgir 74 prosent av kvinnene at de gjør det.

Folk med høyere inntekt og høyere utdanning er også mer mistroiske til det offentlige. Undersøkelsen tok også hensyn til politisk parti og det viste seg at hele 80 prosent av Frp-velgere er redde for dårlig pleie i alderdommen, og 75 prosent av Høyre-velgere er det, mens 59 prosent av senterpartivelgerne, og 60 prosent av SV- velgerne er utrygge på pleien. Blant Aps velgere føler 61 prosent seg utrygge, skriver Pfizer i sin pressemelding.

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere