RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn frykter ikke Thailand-uroen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norske turoperatører blir ikke nedringt av reisende som er bekymret for Thailand-uroen. De tror norske turister ikke vil bli preget av uroen.

- Dette har nordmenn vært med på før, det er vel tredje runde med demonstrasjoner i Bangkok, sier informasjonssjef Helen Bergby i Apollo til NTB.

Hennes selskap sender ferieklare nordmenn til de mest populære feriemålene i Thailand, blant annet Hua Hin, Phuket og Khao Lak.

Så langt har ikke demonstrasjonene og uroen i Bangkok ført til et ras av avbestillinger for de norske turoperatørene. Mange planlegger å feire jul i Thailand, og det er lite som tyder på at juleferien går i vasken.

- Jeg tror ikke man skal uroe seg for at man ikke får den reisen man ønsker seg, sier Bergby, som understreker at Apollo er i tett kontakt med UD om situasjonen.

Heller ikke Ving er blitt ringt ned av reisende som er bekymret for ferien.

- Det har ikke vært mye etterspørsel eller bekymring, verken på telefon, mail, chat eller Facebook, sier Tonje Fossum i Ving.

Ving har ingen norske gjester i Bangkok for øyeblikket. Det har heller ikke Apollo, men de svenske gjestene som er der har fortalt at de ikke merker stort til uroen hvis de ikke oppsøker den.

Demonstrantene krever at statsministeren går av, men slike uroligheter har ikke for vane å spre seg til turiststrøkene. Turisme er svært viktig for thaiene, og strendene har vært fullstappet til tross for tidligere militærkupp og opptøyer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere