*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn har høyere tillit til politiet

Oslo (NTB): Folks tillit til politiets beredskap har økt fra bunnivået i august da 22. juli- kommisjonen la fram sin rapport, ifølge ny måling.

21.12.12 05:33

Fra august til desember 2012 har andelen i befolkningen som har tillit til politiets beredskap økt fra 51 til 62 prosent, viser målingen Respons Analyse har gjort for Aftenposten.

- Den norske systemtilliten stikker veldig dypt. Den har opphav i historiske forhold og endrer seg langsomt. Den kollapser ikke etter ett sjokk, sier forsker Dag Wollebæk ved Institutt for samfunnsforskning.

I august sa 22 prosent at de hadde ganske liten eller liten tillit til politiet. Nå i desember er det bare 11 prosent som svarer at de har liten tillit til politiet.

Velgere som stemmer Frp og Høyre er gjennomgående mer kritiske til beredskapen, mens SV- og Ap-velgere har høyest tillit.

Norge er ett av landene i verden hvor befolkningen er mest tillitsfull til både politikere og offentlige etater. 33 prosent av alle sysselsatte i Norge, jobber i en offentlig etat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.