RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn har stadig mindre sex

Sist oppdatert:
En ny global undersøkelse viser at nordmenn er mindre aktive i sengehalmen enn gjennomsnittet. Trøsten er at svenskene har enda mindre sex enn oss.

Den årlige sexundersøkelsen fra Durex ble sluppet i går. Her har over 150.000 personer fra hele verden besvart spørsmål om sitt sexliv via Internett.

Mindre sex enn gjennomsnittet
For nordmenns del er ikke tallene spesielt positive. Årets undersøkelse viser nemlig en klar nedgang i vår seksuelle aktivitet. Ungarer, bulgarere og russere rapporterer alle om at de har sex 150 ganger eller mer i året. Verdensgjennomsnittet ligger på 127 samleier i året.

HTML EMBED

Til sammenligning ligger nordmenn på en 17. plass med en seksfrekvens på 124 ganger i året. Svenskene er ifølge undersøkelsen blant de mest tafatte i verden når det gjelder sex. De rapporterer i gjennomsnitt om 102 samleier i året. Dermed er det bare Malaysia og Singapore som ligger under dem på listen.

Supermodellen Gisele Bundchen er selvsagt fra Brasil.
Supermodellen Gisele Bundchen er selvsagt fra Brasil.

Kvalitet og kvantitet
Selv om vi har mer sex enn svenskene, er vi ikke like fornøyde med sexlivet vårt. Mens 62 prosent av nordmennene i undersøkelsen opplyser at de er fornøyd med tingenes tilstand, er det tilsvarende tallet for Sverige 64 prosent.

Russerne som i gjennomsnitt har sex 150 ganger i året, er ikke videre fornøyd med sexlivet sitt, de kommer nemlig dårligst ut på denne listen, ettersom bare 59 prosent opplyser at de er tilfreds med sine aktiviteter i sengehalmen.

Selvsikre islendinger

Da de som deltok i undersøkelsen, skulle stemme på hvilken nasjonalitet som var mest sexy, stemte hele 54 prosent av islendingene på seg selv.

Også svenskene tenner på sine landsmenn ettersom 50 stemte på seg selv på dette spørsmålet. Heller ikke trauste nordmenn har helt mistet troen på seg selv. Nesten en tredjedel av de som deltok, mente at nettopp nordmenn var de mest sexy i verden.

Svenske Victoria Silvstedt
Svenske Victoria Silvstedt

Sexy brasilianere
En av ti mente at brasilianerne er verdens mest sexy mennesker. De topper dermed listen over verdens mest sexy nasjonalitet. Norge er ikke en gang med på listen over hvem som regnes som de mest sexy menneskene i verden. Svenskene derimot inntar en niendeplass.

Trøsten må være at mange av de som har stemt på svenskene, helt sikkert ikke vet hva som er forskjellen på de skandinaviske landene, og garantert ikke ser forskjell på en svenske og en nordmann. Litt bittert er det jo uansett da, i hvert fall med tanke på at også Storbritannia er med på listen over de 13 mest sexy nasjonalitetene¿

One night stands - en nordisk gren
One night stands - en nordisk gren

Tilfeldig sex
Vi har ikke mest sex og vi har heller ikke like stor tro på oss selv som mange andre, men i grenen tilfeldig sex slår vi til med en pallplassering. På listen over hvem som har flest ”one night stands” ligger Vietnam på topp, hele 75 prosent av vietnameserne svarer at de har hatt et ”one night stand”.

Her hjemme svarer 70 prosent at de en eller flere ganger har hatt et ”one night stand”. Dermed havner vi på tredjeplass på listen over hvem som har mest tilfeldig sex. Island ligger på andreplass med 71 prosent. For øvrig kan vi nevne at ”one night stands” er svært utbredt i hele Norden.

- Hensikten med Durex Global Sex Survey er å samle viktig informasjon om menneskers seksuelle helse og samtidig skape debatt om viktigheten av sikker sex og god seksualundervisning, sier Charlotte Wessman, ansvarlig for Durex i Norden, i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere