Nordmenn har tro på vekst i egen økonomi

Oslo (NTB): Trygge jobber og fortsatt lave renter en stund framover gjør at nordmenn har tro på vekst i egen økonomi, ifølge Forventningsbarometeret for tredje kvartal.

- Nordmenns tro på egen økonomi øker og ligger fortsatt på et høyt nivå i historisk sammenheng. Men vi ser et markant fall i troen på landets økonomi, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Forventningsbarometeret, som er et kvartalsvis samarbeid mellom TNS Gallup og Finans Norge, viser også at det er relativt få som er bekymret om lånerenta skulle stige noe.

- Vi så en stagnasjon i sysselsettingen og økning i ledigheten i vår, men endringene har vært relativt beskjedne og åpenbart ikke sterke nok til å rokke ved følelsen av fortsatt høy jobbtrygghet. Folk flest er ikke veldig bekymret for at lånerenten vil øke. Noe svakere vekstutsikter for norsk økonomi gjør også at mange makroøkonomer nå tror renteoppgangen kommer senere, påpeker Kreutzer.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at BNP for Fastlands-Norge økte med 1,2 prosent fra tredje kvartal i fjor til andre kvartal i år. Dette er lavere enn kapasiteten i norsk økonomi skulle tilsi - 2,5 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.