Flere spanske selskaper tilbyr TV-pakker til nordmenn som bor i Spania. En kanalpakke med TV2, NRK og TVNorge får overvinternde nordmenn for 88 kroner blant annet fra et selskap som heter NordicHD, skriver Klassekampen.

Flere av disse TV-selskapene skal drives og eies av nordmenn. Innholdet de selger nordmenn er ulovlig, skriver avisen.

Les også: Knallmåling for Frp - stort Ap-fall

- Mange har vært i god tro

– Det finnes sikkert mange som har vært i god tro når de har kjøpt disse abonnementene. Men det disse selskapene driver med, er uten tvil ulovlig piratvirksomhet. Ingen av dem har avtale med TV 2 eller andre norske kanaler om å distribuere i Spania, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Klassekampen.

TV2 kan bare vise sine programmer innenfor Norges grenser. Også TV2 Sumo har geoblokking, slik at du ikke får tilgang når du er i utlandet.

Det er medlemsorganisasjonen «Stop–Nordic Content Protection» forsøker nå å stoppe piratvirksomheten på vegne av norske TV-kanaler.

Sendes via internett

De norske kanalene vises via nett. Nedlastingshastigheten i Spania skal være begrenset, men med en iptv-boks blir TV-signalene komprimert.

Et av selskapene, Wipzona, er en av de største internettaktørene i Alfaz del Pi med 2000 abonnenter.

Daglig leder, Tom Inge Bakke, sier til Klassekampen at de kun selger internett, men han ikke kan si noe om kundene velger å kjøpe en streamingboks av andre.

Avisen har ikke fått kontakt med daglig leder av NordicHD.