RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn i Spania kjøper TV-signaler via piratvirksomhet


Nordmenn som bor i Spania skal enegtlig ikke kunne ha tilgang på norske TV-kanaler, men gjøre det via piratvirksomet.
Nordmenn som bor i Spania skal enegtlig ikke kunne ha tilgang på norske TV-kanaler, men gjøre det via piratvirksomet. Foto: Illustrasjonsfoto: Raga Jose / Age (NTB scanpix)
For 88 kroner i måneden har nordmenn i Spania tilgang på 40 norske TV-kanalen, men signalene er ulovlige.

Flere spanske selskaper tilbyr TV-pakker til nordmenn som bor i Spania. En kanalpakke med TV2, NRK og TVNorge får overvinternde nordmenn for 88 kroner blant annet fra et selskap som heter NordicHD, skriver Klassekampen.

Flere av disse TV-selskapene skal drives og eies av nordmenn. Innholdet de selger nordmenn er ulovlig, skriver avisen.

Les også: Knallmåling for Frp - stort Ap-fall

- Mange har vært i god tro

– Det finnes sikkert mange som har vært i god tro når de har kjøpt disse abonnementene. Men det disse selskapene driver med, er uten tvil ulovlig piratvirksomhet. Ingen av dem har avtale med TV 2 eller andre norske kanaler om å distribuere i Spania, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Klassekampen.

TV2 kan bare vise sine programmer innenfor Norges grenser. Også  TV2 Sumo har geoblokking, slik at du ikke får tilgang når du er i utlandet.

Det er medlemsorganisasjonen «Stop–Nordic Content Protection» forsøker nå å stoppe piratvirksomheten på vegne av norske TV-kanaler.

Sendes via internett

De norske kanalene vises via nett. Nedlastingshastigheten i Spania skal være begrenset, men med en iptv-boks blir TV-signalene komprimert.

Et av selskapene, Wipzona, er en av de største internettaktørene i Alfaz del Pi med 2000 abonnenter.

Daglig leder, Tom Inge Bakke, sier til Klassekampen at de kun selger internett, men han ikke kan si noe om kundene velger å kjøpe en streamingboks av andre.

Avisen har ikke fått kontakt med daglig leder av NordicHD.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere