Nordmenn mer opptatt av luksusvarer

LOUIS VUITTON i Oslo selger flest vesker mer diskrete logoen. Veskene til høyre og til venstre er bestselgere.

LOUIS VUITTON i Oslo selger flest vesker mer diskrete logoen. Veskene til høyre og til venstre er bestselgere. Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Fra bondage til sirkus. Se Louis Vuittons julekolleksjon her.

14.10.11 13:47

(SIDE2/Oslo): Marc Jacobs er kjent for å ta bråvendinger.

Forrige sesong var det bondage som gjaldt, mens på hans nyeste visning ble det vist sukkersøte, elegante og drømmende kreasjoner.

Forrige års juleutstilling var en klassisk fransk jul, mens i år kommer alle butikkvinduene til Louis Vuitton verden over til å gjøres om til sirkus - med aper, elefanter og morsomme farger.

Vi tok turen til Vika i Oslo, for å sjekke ut årets julekolleksjon.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Glitrende julesko
Kolleksjonen er preget av innslag av farger, glitter og stas, og trendfargen burgunder eller «okseblod».

For eksempel har den tradisjonelle lommeboken fått et innslag av blått, og en har fått farget print. Disse er blant tingene som ligger i den «lavere prisklassen» - i alle fall i forhold til resten av produktene, og du kan sikre deg en lommebok fra stjernedesigneren til rundt tusenlappen.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4644

De som trodde at initialene ble satt på på en ferdig veske, må tro igjen. Initialene dine males nemlig på før resten av vesken gjøres ferdig. Så når du bestiller en veske men mon monogram, blir vesken, lommaboken eller filofaksen spesialsydd.

Investerer
Louis Vuitton i Oslo har hatt sitt mest innbringende år noensinne, dette tyder på at nordmenn er mer mottagelige for luksusvarer.

Det virker som om folk er mer opptatte av å kjøpe en ting som koster litt, enn å kjøpe masse billig.

Smykkene er blant annet inspirert av 80-tallet og bondage-smykket fra forrige sesong, har fått et nytt litt mer elegant julebord-preg over seg. Men det har likevel håndjerneffekten.

Herrekolleksjonen inkluderer et par glitrende herresko, og lekre bager i sort.

Også hos guttene er logoen litt mer diskret, og i steden for sølv er det brukt krom. Vi satser på god kvalitet, og dette er bager som man ha så lenge man lever. Det er en veldig maskulin serie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.