RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn mer positive til aksjer

Sist oppdatert:
Nordmenn er blitt noe mer positive til aksjemarkedet igjen, men det har foreløpig ikke slått ut i tallene for tegningen i aksjefond, slik man har sett i for eksempel Sverige og USA
I en spørreundersøkelse Norsk Statistikk gjorde for Fokus Bank i midten av mai svarte 39 prosent at de er interesserte i å plasser penger i aksjer eller aksjefond, melder Aftenposten.

I desember i fjor svarte 32 prosent at de var interesserte.

Dette har likevel ikke slått ut i statistikken for tegning av aksjefond, som var svak også i april, som er den siste måneden som er dekket av statistikken til Verdipapirfondenes Forening.

Både i Sverige og USA var det kraftig nettotegning i aksjefond i april.

Direktør Bjørn Sverre Haugdal i Fokus Bank synes den lave nytegningen er underlig i lys av at Oslo Børs steg med 13 prosent i april.

- Man skulle tro at vinterens fall i aksjemarkedet, koblet med oppgang de siste månedene, ville friste mange til nye kjøp. Men det ser ikke slik ut, selv om vår undersøkelse viser at flere nå er positive. Folk trenger tydeligvis ytterligere bekreftelse på oppgang i aksjemarkedet, sier han til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere