RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn mest optimistiske i Europa

Sist oppdatert:
Norske arbeidsgivere har Europas høyeste forventninger til sysselsettingen fra nyttår, viser en undersøkelse fra Manpower. Undersøkelsen viser klar fremgang det siste kvartalet
Undersøkelsen viser at mange arbeidsgivere i Europa ser positivt på sysselsettingsutviklingen kommende kvartal. 16 prosent av arbeidsgiverne i Norge venter en økning i sysselsettingen i egen bedrift i første kvartal 2004, mens seks prosent forventer en nedgang.

Dette gir et nettoresultat i Manpowers Arbeidsmarkedsbarometer på 10 prosent - en økning på fire prosentpoeng siden forrige måling, som ble gjennomført for et kvartal siden.

Og indeksens nettoresultater viser altså at de norske arbeidsgiverne har de mest optimistiske forventingene i Europa, hvor 10 prosent av arbeidsgiverne forventer å ansette flere i neste kvartal, etterfulgt av Spania og Storbritannia med ni prosent. Arbeidsgiverne i Tyskland forventer en nedgang i sysselsettingen på minus 14 prosent – en reduksjon på seks prosentpoeng siden forrige måling, mens Sveriges målinger svinger svakt i negativ retning.

- Etter en periode som har vært preget av mye usikkerhet og negative signaler, er det meget hyggelig å se at norske arbeidsgivere er de mest optimistiske i Europa i forhold til troen på økt sysselsetting, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower Norge.

Barometeret viser en forventet økning i sysselsettingen i alle landsdeler første kvartal 2004, og det er i Oslo, Akershus og Midt-Norge at forventingene til vekst i sysselsettingen er høyest. Nord-Norge er den landsdelen med de laveste forventingene.

- Resultatet er i tråd med Manpowers forventninger om utviklingen på arbeidsmarkedet og bekreftes også av en økende etterspørsel etter arbeidskraft hos flere av våre 38 lokalkontorer i Norge, avslutter Nygaard.

Manpowers Arbeidsmarkedsbarometer er gjennomført i USA og Storbritannia i mer enn 40 år og gjennomføres nå i 18 land. 753 arbeidsgivere i Norge og 35.000 internasjonalt ble bedt om å forutsi forventet utvikling i antall sysselsatte i egen bedrift for det kommende kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere