RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn reiser stadig mer innenlands

Oslo (NTB): I tredje kvartal i år gjennomførte nordmenn 7,4 millioner innenlandsreiser. Samtidig var antallet utenlandsreiser uendret i den samme perioden.

Antallet reiser med overnatting var 4,3 millioner i tredje kvartal, en økning på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Statistisk sentralbyrå.

Nesten tre millioner nordmenn var på reise i tredje kvartal i år, og det er to prosent flere enn i samme kvartal i fjor. Totalt 7,4 millioner reiser innebærer at hver reisende nordmann var på i gjennomsnitt nesten 2,5 reiser. SSB konkluderer med at flere nordmenn faktisk reiser, og de reisende reiser oftere.

På innenlandsreiser velger flest nordmenn å kjøre privat eller leid bil, men ved utenlandsreiser blir fly mest benyttet. Det er i samsvar med tidligere reisetrender.

Trenden med hotell som overnattingssted fortsetter også. Ved 90 prosent av yrkesreisene og 63 prosent av utenlandsreisene blir hotell benyttet, men på innenlandsreiser og feriereiser er hoveddelen av overnattingene privat.

I løpet av tre måneder ble det brukt nærmere 56 milliarder kroner på turisme i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere