Nordmenn tror på bedre økonomi neste år

Oslo (NTB): Nordmenn har blitt betydelig mer optimistiske med tanke på landets økonomiske fremtid enn for et år siden. Også troen på egen økonomi er stor.

Men selv om forventningsbarometeret til Finansnæringens Fellesorganisasjon FNO tegner et optimistisk bilde, er vi gjennomgående nøkterne og ligger an til å bruke noe av den bedrede økonomien til å betale ned gjeld. Det gleder FNO-sjef Idar Kreutzer.

- Myndighetene og finansnæringen er opptatt av at husholdningenes gjeldsbelastning skal tåle eventuelt boligprisfall og uventet renteoppgang. Låntakerne tenker åpenbart også slik, selv om dagens lave renter og utsikter til god lønnsvekst tilsier det motsatte, sier Kreutzer.

Forventningsindikatoren har steget til 25,4 i årets siste kvartal, mot 13,1 i samme periode i fjor. Indikatoren viser hvor mange flere prosent som svarer positivt enn negativt på hva de tror om den økonomiske fremtiden. Når det gjelder landets økonomi er tallet endret fra -30,5 - en stor overvekt av pessimister - til 11,5. En klar overvekt tror altså at 2013 blir et bedre år for Norge enn 2012.

Barometeret utarbeides hvert kvartal og er et samarbeid mellom FNO og TNS Gallup. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.