*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn vil betale mer for norsk mat

Oslo (NTB): Ni av ti er villige til å betale mer for å sikre norsk matproduksjon, viser en ny undersøkelse. Men bare tre av ti støtter bøndenes krav i jordbruksforhandlingene.

15.05.12 13:17

Bøndenes krav på 2,2 milliarder kroner innebærer en kostnad for forbrukerne på 33 øre per dag eller 120 kroner i året, skriver Nationen. I en ny undersøkelse Sentio har gjort for avisen, sier 86 prosent at de er villige til å betale denne prisen for å sikre norsk matproduksjon på dagens nivå.

Leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag gleder seg over svarene i undersøkelsen.

- Jeg er utrolig fornøyd med oppslutningen. Resultatet stadfester at folk er opptatt av trygg og god norsk mat og ønsker å betale for det, sier han.

Merete Furuberg, som leder Norsk Bonde- og Småbrukarlag, sier resultatene er i samsvar med reaksjonene hun har fått de siste dagene.

Men en av tre mener likevel at bøndenes krav i årets jordbruksoppgjør er urealistisk høyt. Omtrent like mange har ikke tatt stilling til spørsmålet. Det betyr at støtten ikke er like høy når det gjelder kravet i forhandlingene som betalingsviljen for å sikre norsk matproduksjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.