RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn vil gjerne jobbe to år ekstra

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Nesten halvparten av norske arbeidstakere ønsker å jobbe to år utover vanlig pensjonsalder, mens bare en tredel av svenskene ønsker seg det samme.

I en undersøkelse er arbeidstakere i Norge og 24 andre land spurt om de ønsker å arbeide to år lenger enn den offisielle pensjonsalderen, melder ANB. I Norge svarer 46 prosent av at de ønsker seg to ekstra år i arbeidslivet. I Sverige er tilsvarende tall bare 31 prosent, mens 42 prosent av danskene gjerne vil utsette pensjonstilværelsen et par år.

Arbeidstakere i Luxembourg, Sveits, Frankrike og Tyskland er minst lystne på å jobbe lenge. Her ønsker under 30 prosent å arbeide i to ekstra år. Bare polakkene og britene er mer ivrige enn oss.

- Vårt inntrykk er at nordmenn trives med sine arbeidsoppgaver, og at de fleste har en givende hverdag, sier Camilla Grana. Hun er daglig leder i den norske delen av bemanningsselskapet Ranstad, som står bak undersøkelsen.

- Det norske arbeidslivet er fleksibelt og lite hierarkisk, og det kan bidra til at folk ønsker å jobbe lenger, mener hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere