RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenns harry reisevaner

Sist oppdatert:
Det er alltid enkelt å kjenne igjen nordmenn i utlandet. Les hvorfor.

(SIDE2:) Nordmenn blir gjenkjent overalt.

Hvorfor får du vite her.

Dette bør du unngå!
Vi tror kanskje selv at vi ser veldig sporty ut på tur - men tro det eller ei, resten av verden bare ler av oss. Hvorfor tar vi på joggesko på storbyferie til Roma, eller putter sokker i sandalene på stranden i Playa Las Americas?

Lær av feilene på utelandsturer med Side2s «dette bør du unngå-liste» her.

De høyeste terningkastene er nordmenns verste vaner på utenlandsreiser.

Rumpetaske

Det er typisk nordmenn å tenke praktisk. Så fort vi forflytter oss utenfor Norges grenser, er vi livredde for å bli ranet. Derfor legger vi alle verdisakene våre i en lekker liten rumpetaske, som vi fester rundt livet. Ojojoj....

Ryggsekk

Nordmenn er eksemplariske når det kommer til bruken av ryggsekker. Uansett hvor vi reiser på ferie, er alltid sekken på ryggen. Ingen andre turister reiser med disse Fjellräven eller Sparebank-sekkene på ryggen.

Sokker i sandalene

Du tror det kanskje ikke, men det finnes mange nordmenn som fortsatt bruker sokker i sandalene eller joggeskoene. Skal du være skikkelig ukul, velger du tennisokkene du får kjøpt på Rimi eller Rema 1000. Det er viktig med en blå og en rød stripe.

Sandaler

Dette må være nordmenns kjennetegn nummer 1. Vi har alltid tuslet rundt på Kanariøyene i H2O eller Adidas-slippers. Brune skinnsandaler med borrelås og tennissokker inni, er vel utlendingers letteste kjennetegn på oss nordmenn.

Fotballshorts

Adidas eller Nike - det spiller ingen rolle. Alle skjønner at du er nordmann uansett om du kommer i fotballshorts, og i hvert fall på den lokale puben. Hva får nordmenn til å gå med shorts på byen i det hele tatt?

Vikinghjelm

Det er trist å tenke på at noen nordmenn bare må vise hvor de kommer fra, ved å ta på seg en vikinghjelm, og sette seg på norske puber i utlandet. Mer harry kan det ikke bli.

Flagg

Vi nordmenn elsker faktisk å høre «er du norsk?». Bacpackere setter derfor ofte flagg på ryggsekken, så vi er helt sikker på at alle har forstått hvor vi er fra.

Spiser kun biff

Nordmenn er pinglete når det kommer til mat. Bestiller du biff, og understreker «well done», er du helt sikker på å få et måltid du liker. Det beste er også kanskje å ha med seg litt brunost og grovbrød i reisekofferten?

God reiselyst til utlandet, nordmann!

Les mer om ferie og reise her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere