RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjøen leder an i bedret rigginntjening

Sist oppdatert:
Riggselskapet GlobalSantaFes indeks for utviklingen i lønnsomheten i boreriggmarkedet, viser en oppgang på 2,8 prosent på verdensbasis i desember. Nordsjøen leder an
Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Det er spesielt Nordsjøen som trekker opp Score-indeksen fra november til desember. Ifølge delidneksen for denne regionen økte ratene med 3,9 prosent, og indeksen ligger nå på 40,4. Det er likevel svakt sammenlignet med 2002, og representerer et fall på over 12 prosent.

Det meldes om bedring i alle de viktige riggmarkedene med en oppgang på omkring 1 prosent, utenom Sørøst-Asia hvor markedet er nær uendret fra november. I snitt på verdens basis ligger Scoreindeksen nå 3 prosent høyere en i samme periode i 2002.

Det er utviklingen for de halvt nedsenkbare riggene som har vært best, her ligger indeksen 5,4 prosent over samme måned i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere