RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjøens kanskje siste gigantfelt bygges ut

Sist oppdatert:
Britiske myndigheter har nå godkjent planene for utbyggingen av det som kanskje er Nordsjøens siste virkelig store oljefelt, Buzzard-feltet på britisk sokkel
Det er det canadiske oljekonsernet EnCana som er operatør på Buzzard, som er det største oljefeltet funnet i Nordsjøen mer enn et tiår.

EnCana sikter mot en produksjonsstart på Buzzard sent i 2006 når den store utbyggingen skal være sluttført. Det skal investeres for mer enn 2 milliarder dollar på feltet frem til produksjon.

Buzzard-feltet ligger omkring 100 kilometer nordøst for Skottlands oljehovedstad Aberdeen, og er estimert å inneholde 1,2 milliarder fat olje, hvorav 400 millioner er ansett som utvinnbart. Det er ventet at dagsproduksjonen vil toppe seg på omkring 190.000 fat pr. dag i 2007.

Funnet av Buzzard-feltet ble gjort så sent som i juni 2001, etter at alle eksperter hadde avskrevet nye funn av et virkelig stort felt i Nordsjøen.

I tillegg til Encana så er det Intrepid Energy North Sea Ltd. som er eier av 30 prosent, energikonsernet BG Group har 22 prosent mens Edinburgh Oil & Gas Plc eier de resterende 5 prosentene.

Buzzard skal bygges ut med tre stålplattformer som lenkes sammen med broer.

Oljen skal ilandføres gjennom en link til rørledningen fra Forties-feltet, en av sentral prisledd for Nordsjøolje. De andre er Brent og Oseberg.

I tillegg til oljen er det ventet at Buzzard vil produsere omkring 60 millioner kubikkfot med gass daglig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere