RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjøoljen til nye rekorder

Sist oppdatert:
Prisen for et fat nordsjøolje stiger til rundt 74 dollar fatet torsdag etter både bensinsjokk og Iran-angst. Les mer her:
Frykten har bitt seg fast i oljemarkedet og sendt oljeprisen kraftig opp det siste døgnet. I går kom lagertallene fra USA. De viste en større nedgang i bensinlagrene enn forventet, noe som skapte frykt i markedet ettersom USA nå går inn i bilsesongen med mye større forbruk av drivstoff.

Sjekk oljelagertallene her:
Lagersjokk gir ny oljerekord

Brent-olje blir i morgentimene torsdag handlet til 73,85 dollar fatet, rett under 74 dollar fatet som prisen nådde i går kveld.

Amerikansk WTI-olje for levering i mai stiger 5 cent til 72,22 dollar fatet etter å ha steget 1,15 prosent onsdag. I løpet av onsdagen ble denne kontrakten handlet til en ny rekordnotering på 72,4 dollar fatet.

Irak skygger fremdeles

Situasjonen i Iran er en av hovedårsakene til at oljemarkedet har vært høyt oppe den siste tiden.

Forholdet mellom Vesten og Iran har blitt stadig verre den siste tiden ettersom Iran meldte seg inn i den kjernefysiske klubben i og med at de nå har startet anrikning av Uran. Skrekkscenariet for oljemarkedet er at Iran vil stenge ned eller begrense sin oljeeksport. Iran er verdens fjerde største oljeeksportør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere