RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjørigg sluttet på ny ratetopp(Ny)

Sist oppdatert:
Det private riggselskapet Odfjell Drilling fortsetter å plukke kontrakter i Nordsjøen på stigende rater. Nå har de fått en 18 måneders kontrakt fra Norsk Hydro i Nordsjøen
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Kontrakten gjelder boringen med Odfjell Drillings rigg Deepsea Delta på blant annet Vale-feltet og Vestflanke-prosjektet på Oseberg-feltet.

Det er Norsk Hydro Produksjon AS på vegne av de andre lisenseierne som er kontraktsmotpart. Kontraktslengden er på totalt 18 måneder for den faste delen, videre er det seks opsjoner av seks måneder i kontrakten.

Verdien på den faste delen er på omkring 600 millioner kroner, som gir en gjennomsnittlig dagrate på omkring 153.500 dollar pr. dag. Det er ytterligere opp fra Odfjells forrige slutning i begynnelsen av februar, hvor raten lå på omkring 135.000 dollar pr. dag.

- Jeg vil si at det er en fornuftig rate for den modne delen av Nordsjømarkedet. Raten ligger omtrent på samme nivå som Deepsea Bergen-kontrakten, det skyldes at det i den nye kontrakten ligger en del oppgraderinger og investeringer som må gjøres for å tilfredstille Hydros krav, sier konsernsjef Ketil Lenning i Odfjell Drilling til iMarkedet onsdag formiddag.

Kontrakten er med forbehold om godkjennelse fra de andre lisenseierne, og har oppstart i tredje kvartal i år.

Ingen børsplaner

Riggselskapet Odfjell Drilling har lenge vært i søkelyset for en notering på Oslo BØrs, og var en periode fremme med planer om dette.

- Pr. i dag har vi ikke planer om en børsnotering, sier Lenning.

Selskapet ser imidlertid på planer for videre investeringer i tråd med selskapets strategi som ble lagt for et drøyt år siden.

- Vi ser på ulike former for finansiering for de investeringene vi vurderer, sier Lenning.

Odfjells strategi går ut på at selskapet skal se på Nordsjømarkedet som et marked, noe som har betydd en større stasning på britisk sokkel. Selskapet har frem til for ett år siden vært primært rettet mot den norske delen av Nordsjøen. I tillegg skulle selskapet få fotfeste i et viktig marked utenfor Nordsjøen.

- Vi har kommet et godt stykke på vei med å se på Nordsjøen som et marked både plattformborekontrakter, service og borekontraker på britisk sokkel, sier Lenning til iMarkedet.

Det nye markedet selskapet har valgt å satse på er Midtøsten, hvor de ifølge Lenning har kommet i gang med en del servicekontrakter hittil.

Sterk kontraktsportefølje

Selskapet har tre borerigger, og de har nå en meget sterk kontraktsportefølje.

Deepsea Bergen er sluttet på kontrakter på norsk og britisk sokkel helt frem til utgangen av 2006. Riggen borer for øyeblikket for Statoil, før den i sommer går til BP på britisk sokkel for en ettårs kontrakt. Deretter skal riggen inn på en 500 dagers kontrakt med Marathon Oil med opsjon på ytterligere 300 dager.

Deepsea Delta er med dagens slutningen dekket opp nær 100 prosent frem til begynnelsen av 2006. Riggen borer nå for Marathon før den skal gjøre enkelte brønner for henholdsvis Shell og Esso frem til sommeren. Ifølge Lenning vurderer de muligheten for å ta en brønn til før oppstart for Hydro.

Den tredje riggen Deepsea Trym går for øyeblikket som bolig- og støtterigg for ConocoPhillips på Ekofisk-feltet. Kontrakten varer til mai, men med opsjoner om forlengelse i to omganger fram til november. Riggen er en fullt operativ borerigg som er godkjent for både norsk og britisk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere