RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjørigger går i opplag

Sist oppdatert:
Det store amerikanske riggkonsernet Transocean varsler nå at over 225 ansatte kan bli permittert på grunn av det svake Nordsjømarkedet. Transocean tvinges til å legge minst tre Nordsjørigger i opplag
Det melder britisk medier ifølge Europe Intelligence Wire.

Transocean som er verdens største riggselskap, melder at de kan komme til å kutte inntil 225 ansatte. Bakgrunnen er at selskapet forventer å måtte minst tre av sine borerigger i Nørdsjømarkedet i opplag i løpet av den neste måneden.

Imidlertid kan kuttene bli noe lavere, 150 eller færre, ved at flere av de ansatte blir relokalisert til andre rogger verden over.

- Vi har allerede startet forbredelsen til å flytte folk til andre rigger, i hovedsak i Nordsjøen, men også til plasser som brasil og til en rigg som vil begynne å arbeide i India på en tre årskontrakt, opplyser talsmann Guy Cantwell i transocean til avsien Press & Journal.

Det er boreriggen Sedco 704 og boligriggen Sedco 706, samt riggen John Shaw som skal legges i opplag. Førstnevnte rigg borer for øyeblikekt den siste brønnen på Seven Heads-feltet hvor DNO har en eierandel på 12,5 prosent.

Transocean har ytterligere syv neheter i Nordsjøen, og noe av disse er også i fare for å ende i opplag på britisk sokkel. Transocean har fra før av tre rigger i opplag ved skotske Invergordon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere