RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjøtrakten klar til signering

Sist oppdatert:
Forhandlingen mellom Norge og Storbritannia om rammetrakten for petroleumvirksomet på tvers sokkelgrensen er nå i havn
Avslutningen av forhandlingene blir i dag markert på Sanderstølen i et møte mellom olje- og energiminister Thorhild Widvey og den britiske energiministeren Mike O'Brien.

Rammetrakten er ifølge en pressmelding fra olje- og energidepartementet ventet å bli endelig udnertegnet i løpet av våren, for deretter å bli ratifisert av henholdsvis Stortinget og det britiske Parlamentet.

Trakten er imidlertid nå så nær inngåelse av de to landenes olje- og nergimiistere nå gir klar signal for planlagte utbygginger på tvers av sokkelgrensen. Det gjelder først og fremst Boa på norsk side og Playfair på britisk og de to andre grensefeltene Blane og Enoch.

- Sluttføringen av traktatforhandlingene med britene er en milepæl i det bilaterale samarbeidet. Forhandlingene, som har pågått i vel to år, har gitt gode løsninger for myndighetenes behandling av prosjekter over sokkelgrensen, sa olje- og energiminister Thorhild Widvey i en kommetar.

Widvey oppfordrer nå industrien til å benytte det nye rammeverket som et springbrett for igangsetting av nye prosjekter, store som små.

Aktuelle prosjekter vil først og fremst være bygging og drift av rørledninger for eksport av norsk olje og gass til Storbritannia, felles utnyttelse av felt som krysser sokkelgrensen og felles bruk av infrastruktur.

Det første store prosjektet som vil dra nytte av traktaten er transporten av gass fra Ormen Lange-feltet utenfor Kristiansund gjennom en ny rørledning (Langeled) via Sleipnerfeltet til Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere