Gå til sidens hovedinnhold

Nordstrands glade hjelpere

Det trenger ikke å koste skjorta å få en hjelpende hånd til å rydde i hagen eller å skifte en lyspære hvis man er pensjonist og bor på Nordstrand.

Nordstrand: I hagen til Randi Glasø-Hansen på Nordstrand står to staute karer og klipper vekk kvist og kvast fra trær og busker som har vokst seg store i løpet av sommeren. Karene heter Aasmund Stenstrup og Hans-Henrik Kjosmoen og de har fått oppdrag av Randi gjennom Nordstrand Pensjonistservice.

Jeg har brukt disse karene i mange år, og det er alltid veldig hyggelig når de kommer. Det er et fantastisk tiltak at pensjonister kan hjelpe andre på denne måten til en rimelig penge. Det er jo en del eldre som ikke lenger har mulighet til å utføre en del oppgaver selv, forteller Randi.

Aktive pensjonister

Nordstrand Pensjonistservice har eksistert i nesten 20 år og består av en gjeng spreke og livsglade pensjonister som bruker av sin fritid til å hjelpe andre. I den tid foreningen har eksistert har de utført flere tusen oppdrag og brukt flere tusen timer på å hjelpe andre pensjonister i nordstrandsområdet.

Vi utfører små reparasjonsarbeider, hagearbeid og andre småting som man måtte trenge hjelp til. Vi har bistått med flytting og små malejobber og slikt også, forteller Stenstrup. Både Stenstrup og Kjosmoen forteller at de får like mye glede igjen for å hjelpe som de som mottar hjelp.

Man skal ha tid til å sitte å prate og ha det trivelig også. Vi kjenner jo hverandre alle sammen her, forteller Kjosmoen.

Trygghet

Nordstrand Pensjonistservice er opptatt av de skal skape trygghet for de eldre.

Når man blir eldre, og kanskje mister ektefellen, så er det mange som blir redde for at de ikke skal kunne bli boende hjemme. De tenker kanskje "hva skal vi gjøre med hagen" og så videre. Vi håper at vi kan hjelpe til så flere kan blir boende i sitt eget hus lenger. Det å hjelpe andre, det å føle at man er til nytte og yter, er veldig viktig når man blir pensjonist, sier Stenstrup.

Og det er jo veldig mange oppegående pensjonister, legger Randi til.

Billig og bra

Tjenesten koster kun 70 kroner per time og er et tilbud til eldre og funksjonshemmede som bor i området som tilhørte gamle bydel Nordstrand.

Vi fant ut at vi skulle ta en liten sum, både fordi da er det flere som tør å ringe og for å dekke de nødvendige utgifter til redskaper, forteller herrene. Nordstrand Pensjonistservice har et lokale på Nordseter, de disponerer bil med tilhenger og har diverse redskaper og verktøy til ulike oppgaver.

Det er fint hvis man skriver en liste over ting man ønsker utført. Om det er et hull man ønsker å borre eller om man trenger å skifte batterier i røykvarsleren, henge opp et bilde eller skru fast et speil, forteller Stenstrup.

Vi er ikke håndverkere, men alminnelig flinke folk som har opparbeidet oss erfaring gjennom livet, sier Kjosmoen.

Trenger flere

Nordstrand Pensjonistservice trenger flere spreke pensjonister som kan tenke seg å hjelpe andre.

Vi er litt for få om dagen, legger Kjosmoen til. Hvert oppdrag tar cirka to til fire timer, og selvsagt bestemmer man selv hvor mye man orker å hjelpe til. Også nye kunder er hjertelig velkomne til å ta kontakt med pensjonistene.

For å komme i kontakt med Nordstrand Pensjonistservice kan man stikke innom kontoret i Ivar Knutsons vei 60 eller ringe på telefon 22 74 00 62. Kontortid er mellom klokken 10 og 12 mandag og onsdag.

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie