Gå til sidens hovedinnhold

Nordstrandsrussen gir titusener til Filippinene

Russebussene ble litt rimeligere enn Nordstrandsrussen regnet med. Dermed kunne de sende 20.000 kroner til Filippinene.

SÆTER: – Det handler om å gjøre noe godt for dem som ikke har det bra.

Tim Sunndal er alvorlig, men fornøyd. Bussjefen for Gylne Tider ved Kongshavn videregående står i spissen for Oslorussens avdeling av russens egen dugnad for Filippinene. Og den oppsto ved en feil.

Hyggelig budsjettsprekk

Budsjettet for bussen og utstyret er utregnet ned til minste tier. Trodde de. Men da en etappe i oppussingen var overstått, sto fortsatt ti tusen kroner uberørt.

– Eikelirussen i Bærum hadde allerede donert flere tusen kroner av bussbudsjettet til tyfonofrene på filippinene. Det inspirerte oss. Det var bedre bruk av pengene enn å bruke dem på et fetere lydanlegg, sier Sundal.

LES OGSÅ: Anders (18) syntes han var feit – nå betyr treningen alt

Sender til Røde Kors

Med seg på laget fikk de bussen Quality Control, som også har samlet inn 10.000 kroner. Pengene sender de til Røde Kors.

– Vi fant et kontonummer i en annonse. Så får vi bare håpe at det kommer frem og kommer lokalbefolkningen tilgode, sier bussjefen.

LES OGSÅ: Hjemløse kaniner får trøst av katt

Vennegjengen startet en felleskonto til russefeiringen ved skolestart for to år siden. Innen mai neste år skal hver av de 28 guttene ha satt av 10.000 kroner til buss og utstyr. Pengene kommer inn på dugnad.

– Vi har solgt endel dopapir, for å si det sånn, smiler Sundal.

Dessuten har endel av dem hjulpet fjorårets russ med rigging og mekking, og dermed fått både cash og trening.

LES OGSÅ: Bekkelagshjemmet slo an tonen for FN

Mulig trend

Sundal håper Gylne Tider kan være med på å skape et nytt bilde av russen.

– Det er mange som misliker russefeiringen fordi den ser ut til kun å bestå av fire uker med fest. Dette er vår mulighet til å vise at vi har mer å bidra med, sier han.

Og legger til:

– Det er jo ikke minus på budsjettet. Dette gir oss ikke noen mindre festlig russetid.

PR-sjef Eirik Korslund Haukland i Russens Hovedstyre forteller at Quality Control og Gylne Tider bare er to av flere som har kastet seg på bølgen:

– Vi har allerede hørt om at et par busser fra årets russekull har donert penger til akkurat denne hendelsen. Vi i Hovedstyre mener det er veldig flott å se at russen engasjerer seg rundt saker som denne, og vi vil gjerne oppfordre både andre russ og allmennheten til å donere penger til tyfonofrene, sier han.

LES OGSÅ: Spiller på gata for barna i Nepal

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai