Noreco vil lete for 1,1 mrd.

Ser markant økning i produksjonen og bruker over én milliard på å lete etter ny olje.

28.01.10 10:16

Noreco har invitert investorer, analytikere, presse og bransjen i forbindelse med feiringen av fem årsdagen.

Feiringen foregår samtidig som de avholder sin kapitalmarkedsdag i Stavanger.

Under kapitalmarkedsdagen har Noreco kommet med en oppdatering knyttet til hvordan de ser for seg utviklingen i 2010.

I inneværende år regner selskapet med å ha en samlet olje- og gassproduksjon på mellom 13-14.000 fat oljeekvivalenter per dag. Produksjonsanslaget er justert for at produksjonen fra feltene i Siri-områdene ikke startet opp igjen før slutten av januar.

I 2009 lå snittproduksjonen på 10.125 fat oljeekvivalenter per dag.

I løpet av 2010 vil Noreco delta i seks lete- og avgrensningsbrønner på norske sokkel. I forbindelse med det planlagte boreprogrammet har selskapet et samlet letebudsjett på rundt 1,1 milliarder kroner før skatt.

Investeringsprogrammet vil ligge på 700 millioner kroner, og vil bli spredt på utbyggingen av nye felt og oppgraderinger av eksisterende felt.

Oljeselskapet opplyser at de påviste olje- og gassreserver (2P) økte ved utgangen av 2009 til 37 millioner fat oljeekvivalenter fra 32,6 millioner fat oljeekvivalenter ved utgangen av 2008. Selskapet hadde dermed en reserveerstatningsgrad på rundt 200 prosent hvor hoveddelen av økningen kom fra Oselvar-feltet.

- Verdens oljereserver er fallende, og det er et kontinuerlig behov for å finne og utvikle nye oljefelt for å dekke en etterspørsel som vi tror vil fortsette å vokse i takt med verdensøkonomien, kommenterer administrerende direktør Scott Kerr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.