Gå til sidens hovedinnhold

Norge avviser energisamarbeid med Iran

Teheran (NTB): En offisiell, iransk nyhetskanal melder at Norge er ivrig etter å bedre energiforbindelsene til landet. Utenriksdepartementet avviser det hele.

- Norge ivrer etter å utvide energiforbindelsene med Den islamske republikken, skriver det iranske Press TV på sine hjemmesider.

I nyhetsmeldingen heter det videre at det er Norges ambassadør til Iran, Jens Petter Kjemperud, som skal ha sagt dette i et møte med kommunikasjonssjefen i Irans oljedepartement i Teheran i forrige uke.

- Den norske ambassadøren sa at landet hans er ivrig etter å utvide forbindelsene med Den islamske republikken, særlig i oljesektoren, siterer Press TV fra det iranske oljedepartementets nyhetsbyrå SHANA.

Men hele historien bygger på at en helt vesentlig del av hva ambassadøren sa, er utelatt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD til NTB.

Elsebutangen forteller at ambassadør Kjemperud hadde en samtale med redaktøren av det iranske oljedepartementets magasin. I samtalen sa ambassadøren at «dersom det ikke hadde vært et sanksjonsregime mot Iran, kunne det vært et potensial for økt samarbeid». (©NTB)