*Nettavisen* Nyheter.

Norge bare sjuende minst korrupt

Berlin (NTB-DPA-AFP): Norge må nøye seg med sjuendeplass på Transparency Internationals liste over verdens minst korrupte land. Danmark, Finland og New Zealand troner øverst, mens Afghanistan, Nord-Korea og Somalia ligger på bunn.

05.12.12 11:52

Norge er dårligst i Skandinavia, siden Sverige ligger på fjerdeplass. I Norden er det bare islendingene som oppfattes som mer korrupte enn oss, med en 11. plass på listen i årsrapporten som korrupsjonsjegerne i Transparency International (TI) la fram onsdag.

Listen er basert på spørreundersøkelser om hvordan oppfatningene av korrupsjon i offentlig sektor er i de ulike landene.

I fjor lå Norge på sjetteplass på TI-listen, etter å ha klatret fra tiendeplassen som ble gitt i 2010. På en skala der 0 står for total korrupsjon og 100 for fullstendig korrupsjonsfrihet, får Norge i år indekstallet 85 - mot 90 for de tre vinnerlandene og 8 for de tre på bunnen.

- Voksende protester mot korrupte regjeringer tvang ledere i flere land til å gå av i fjor, påpeker TI. - Men når støvet legger seg, blir det klart at omfanget av bestikkelser, maktmisbruk og hemmelig samrøre fortsatt er svært stort i mange land, skriver Transparency videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.