RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VM i kvinnefotball i Canada: Her feirer Isabell Herlovsen mål i kampen mot Thailand.
VM i kvinnefotball i Canada: Her feirer Isabell Herlovsen mål i kampen mot Thailand. Foto: Dennis Grombkowski (AFP / NTB scanpix)

Norge beklager «kritthvitt» landslag

- Vi har et kritthvitt kvinnelandslag.

Norge er klare for åttendedelsfinale i VM. Men Norges Fotballforbund erkjenner at det ikke har lykkes med integreringen av minoritetsjenter, skriver Aftenposten onsdag.

Samtlige spillere på det norske kvinnelandslaget er etnisk norske.

Mens herrelandslagets trener Per-Mathias Høgmo hadde med seg seks spillere med minoritetsbakgrunn i sin siste 26-mannstropp, har Even Pellerud ingen, skriver Aftenposten.

- Vi har et kritthvitt kvinnelandslag, og et mye mer fargerikt herrelandslag. Vi må erkjenne at vi ikke har lykkes på samme måte som hos guttene, sier Henrik Lunde i Norges Fotballforbund til Aftenposten.

I norge er minoritetsjenter også i kraftig mindretall nedover i årsklassene.

- Det er gjort lite forskning eller utredninger på temaet, jeg skulle gjerne hatt noen knallgode tall på det. Vi gjorde noen undersøkelser for noen år siden. 19 prosent av minoritetsjentene spiller fotball, det er mye lavere enn hos majoritetsjentene, sier Lunde til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere