RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge beste mødreland i verden

Washington (NTB-AFP): Norge er verdens beste land for mødre, mens USA er langt nede på lista, viser en rangering som Redd Barna har utarbeidet.

Ifølge rapporten State of the World's Mothers følges Norge av Australia, Island, Sverige, Danmark og en rekke andre i-land, mens Afghanistan ligger nederst sammen med en rekke afrikanske land.

USA gjør det oppsiktsvekkende dårlig og kommer først på 28. plass, bak de baltiske landene og andre sentraleuropeiske land som Kroatia og Slovenia. Selv gjeldstyngede Hellas er fire plasser foran USA.

Listen er utarbeidet på basis av en rekke faktorer som påvirker mødres og barns helse og velferd, som tilgang på helsetjenester, utdanning og økonomiske muligheter.

«En kvinne i USA har fem ganger så stor risiko for å dø i forbindelse med graviditet som en kvinne i Bosnia, Hellas eller Italia, og ti ganger så stor som en kvinne i Irland,» heter det i rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere