RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(CCAMLR)

Norge etterlyser fiskefartøy for tyvfiske

Sist oppdatert:
Fiskeridepartementet har etterlyst et fiskefartøy gjennom Interpol. Båten skal ha drevet omfattende tyvfiske.

Oslo (NTB): Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) sier til VG at Norge skal være i førersetet for å stanse organisert tyvfiske.

Fartøyet som nå etterlyses, har siden oktober 2012 seilt under nigeriansk flagg og navnet Thunder. I en periode mellom april og juni 2013 seilte det under mongolsk flagg og navnet Wuhan no. 4, opplyser CCAMLR på sin hjemmeside.

Fiskeridepartementet vet ikke hvem det er som eier eller driver båten. I følge CCAMLR eies den av Royal Marine and Spare Nig. Limited og Trancoeiro Fishing S.A.Canela Shipping Limited.

- Men med forsterket fokus på dette gjennom Interpol har vi stor tro på at det er mulig å ta arrest i skipene når de er på land. De må inn for å levere fisk, og da er muligheten der, sier Aspaker.

Det er andre gang Norge sender ut en slik etterlysning. I september ble fartøyet Snake etterlyst gjennom Interpol. Denne fiskebåten er ennå ikke tatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere