RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Norge får ambassadekontor i Bagdad

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier Norge skal opprette et ambassadekontor i det krigsherjede Bagdad.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Bagdad mandag 29. juni. Under besøket skal han blant annet ha møter med Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari, ministeren for menneskerettigheter Wijdan Michel Salim, frivillige organisasjoner og FN.

– Jeg har i lengre tid ønsket å få til et besøk til Irak, og er glad for at det nå har latt seg gjennomføre, sier utenriksminister Støre i en uttalelse.

– Norge og Irak har den siste tiden utviklet tettere kontakt, og jeg vil derfor informere Iraks utenriksminister i dag om at Norge kommer til å opprette et diplomatisk nærvær i Bagdad, sier Støre.

Norge kommer til å opprette et ambassadekontor i Bagdad, underlagt den norske ambassaden i Amman.

– Jeg ønsker også å bli orientert om den demokratiske, sosiale og økonomiske utviklingen i Irak, hvor mye gjenstår, men hvor det også er gjort framskritt. For å få hele bredden i bildet møter jeg derfor også både representanter fra det sivile samfunn og Den internasjonale Røde Kors-komiteen, i tillegg til irakiske myndigheter, sier utenriksministeren.

Norske og irakiske myndigheter undertegnet en avtale om retur av irakere 15. mai, og implementering av avtalen vil også stå på dagsorden i møter med irakerne. Norsk næringsliv kan trappe opp sin interesse for Iraks energisektor, noe som også vil være tema i samtalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere