Ombygging på Pfizers fabrikk i Belgia førte til at legemiddelgiganten i midten av januar meldte om at vaksineleveranser til alle europeiske land kom til å bli forsinket.

Norske myndigheter ble varslet om at de ville få redusert leveransen fra Pfizer/BioNTech med cirka 20-25 prosent, og at forsinkelsene kunne vare i flere uker.

Men allerede neste uke vil Norge få samme antall vaksinedoser som avtalt, for da er fabrikken oppe og går som normalt igjen, skriver TV2.

Vaksinene som ikke ble levert denne uken og forrige uke, vil bli levert i løpet av februar. I tillegg ser det ut til at det vil bli levert flere doser enn det norske myndigheter har forspeilet.

– Jeg kan ikke gi noen konkrete tall, men Norge ligger nå an til å få flere vaksinedoser raskere enn det som er avtalt, sier kommunikasjonssjef Joachim Henriksen i Pfizer Norge til TV2.

Årsaken til at Norge får flere doser raskere, er i tillegg til at ombyggingen ved fabrikken har gått enklere enn antatt, også på grunn av avtalen legemiddelskapet har gjort med det franske selskapet Sanofi. De har inngått en avtale om å produsere mer enn 100 millioner vaksinedoser i år.

Antall vaksinerte i Norge

80.358 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk onsdag. 3.525 personer har fått dose to.

Dermed er 1.157 flere nordmenn registrert å ha fått første dose enn tirsdag. 1.618 flere er registrert vaksinert med dose to.

Den første koronavaksinen i Norge ble satt den 27. desember og var produsert av Pfizer og Biontech. 15. januar ble den første dosen av Moderna-vaksinen satt.

Saken oppdateres.