RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge felt for ulovlig statsstøtte til Hurtigruten

Sist oppdatert:
Luxembourg (NTB): EFTA-domstolen opprettholder ESAs vedtak om at statsstøtte til Hurtigruten er uforenlig med EØS-avtalen.

En kontrakt som er inngått mellom staten og Hurtigruten, utgjør ulovlig statsstøtte, fastslår EFTA-domstolen i en dom avsagt mandag.

Utgangspunktet for vedtaket er en tilleggsavtale som ble inngått mellom staten og Hurtigruten i 2008 etter at det ble klart at Hurtigruten var i økonomiske problemer.

Avtalen innebar at Hurtigruten fikk tilbakebetalt en stor del av NOx-utgiften for 2007 og dens bidrag til NOx-fondet fra 2008 og framover. Videre ble det innvilget en generell godtgjørelse på 66 millioner kroner for 2008 og framover, og i tillegg fikk Hurtigruten ta ett av elleve skip ut av drift i vintersesongen uten reduksjon i godtgjørelsene fra staten.

ESA konkluderte i fjor med at avtalen inneholdt ulovlig statsstøtte, og Hurtigruten ble pålagt å tilbakebetale støtten. Samtidig ble det rettet kritikk mot Hurtigruten for ufullstendig regnskapsføring.

Både Hurtigruten og staten reiste søksmål om vedtaket i ESA, men nå har EFTA forkastet søksmålet og fastslått at vedtaket er gyldig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere