RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge fordømmer henrettelse i Saudi-Arabia

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norske myndigheter fordømmer halshoggingen av en srilankisk tjenestejente i Saudi-Arabia.

- Jeg er rystet over henrettelsen av den srilankiske kvinnen Rizana Nafeek i Saudi-Arabia. Norge fordømmer henrettelsen, som også er et brudd på barnekonvensjonen fordi kvinnen var mindreårig da forbrytelsen skal ha blitt begått, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Halshoggingen onsdag skjedde til tross for gjentatte appeller fra Sri Lankas myndigheter om å utsette henrettelsen. Norge har også tatt opp denne saken en rekke ganger med saudiarabiske myndigheter, senest dagen før henrettelsen fant sted, og oppfordret Saudi-Arabia til å stanse henrettelsen og omgjøre dødsdommen.

Rizana Nafeek var, ifølge hennes fødselsattest, bare 17 år da barnet hun hadde ansvar for, døde i 2005. Hun ble senere dømt til døden for å ha drept barnet.

Henrettelsen bryter Saudi-Arabias forpliktelse etter FNs barnekonvensjon til ikke å idømme dødsstraff for forbrytelser begått av personer under 18 år.

- Vi ber saudiarabiske myndigheter om å etterleve sine internasjonale forpliktelser. Vi oppfordrer dem samtidig til å stanse gjennomføringen av henrettelser og arbeide for å avskaffe dødsstraff, sier Eide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere