*Nettavisen* Nyheter.

Norge gir 180 millioner til ILO

Oslo (NTB): Utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås (SV) dobler Norges bidrag til Den internasjonale arbeidslivsorganisasjonen ILO fra 90 til 180 millioner kroner.

Avtalen ble underskrevet søndag av utviklingsministeren og generaldirektør Guy Ryder i FN-organisasjonen ILO som er i Oslo i anledning organisasjonens europeiske regionalmøte som åpnet mandag.

Fredag la Holmås fram en stortingsmelding om vekst i utviklingspolitikken. Han beskriver den økte støtten til ILO som det første konkrete oppfølgingen av meldingen.

- Støtte til fagforeninger blir spesielt viktig, blant annet i Colombia, der arbeiderbevegelsen er under enormt press og mange fagforeningsledere har måttet bøte med livet, sier Holmås

Av de bevilgede pengene skal 15 millioner kroner gå til arbeidstakerorganisasjoner og 5 millioner kroner til arbeid mot diskriminering med vekt på likestilling. 20 millioner skal gå til tiltak innen sysselsetting av ungdom, uformell sektor, arbeidstilsyn og beskyttelse mot uakseptable arbeidsforhold, og andre områder i tråd med ILOs reformagenda.

- I mange fattige land vokser økonomien. Da bør lønninger også vokse slik at veksten fordeles rettferdig. Det er gjennom anstendige lønninger at det gir noen mening i å snakke om at man skal jobbe seg ut av fattigdom, sier statsråden i et uttalelse. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag