RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir 60 mill. ekstra til Haiti

Foto: Federico Gambarini (EPA)
Sist oppdatert:
- FN har gitt klar beskjed om at Haiti trenger vår hjelp. Derfor øker vi den norske støtten til hjelpearbeidet, sier Erik Solheim.

Innsatsen fra hele verden ser ut til å være enorm når det kommer til hjelpearbeidet på Haiti.

FN har meldt at de tror landet trenger 560 millioner dollar i umiddelbar hjelp. Og nå øker Norge sitt bidrag. I utgangspunktet hadde Norge lovet 40 millioner kroner, men dette økes nå til 100 millioner.

- Det er ufattelig trist å se den svært vanskelige situasjonen i Haiti. Selv om hjelpen strømmer til landet vil behovene forsatt være store i ukene og månedene framover, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

Pengene gis gjennom FN-systemet, som nå i stor grad koordinerer hjelpearbeidet.

- Haiti vil trenge støtte til gjenoppbygging i lang tid framover. Vi må også huske at dette jordskjelvet er den verste katastrofen noensinne for FN, sier Solheim.

Solheim er klar på at dette ikke er penger som gis nå fordi fokuset er så stort i mediene.

- Jeg vil derfor se hvordan vi kan bidra til å støtte Haiti også etter at den akutte nødhjelpsfasen er over, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere