RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir 60 millioner til Røde Kors

Oslo (NTB): Utenriksdepartementet bidrar med 60 nye millioner til Røde Kors' arbeid i konflikter verden over. Samtidig vil utenriksministeren samle land for å beskytte helsearbeidere i konflikter.

Det kom fram under et møte mellom utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og den internasjonale Røde Kors-presidenten, Peter Maurer, i Oslo fredag.

- Jeg er dypt bekymret for at helsearbeidere og sykehus i økende grad angripes og trues av krigførende parter. I samarbeid med Den internasjonale Røde Kors-komiteen ønsker jeg nå å samle land på tvers av regionale og politiske skillelinjer for å styrke beskyttelsen av helsearbeid i konflikt, sier utenriksministeren.

Han trekker fram konfliktområder som Syria, Den demokratiske republikken Kongo og Somalia.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) har i løpet av de to siste årene dokumentert 644 voldelige hendelser mot helsearbeidere og helseinstallasjoner i 16 land.

- Jeg har to hovedbekymringer rundt helsearbeidernes sikkerhet og respekten for dem. De skadde i en konflikt får ikke den umiddelbare helsehjelpen de trenger for å overleve, og på lengre sikt vil sivilbefolkningen kunne vegre seg for å oppsøke helsehjelp fordi de er redde for å bli rammet, sier Røde Kors-presidenten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere