RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir mer til kamp mot smittsomme sykdommer

Oslo (NTB): Regjeringen har besluttet å øke Norges innsats mot aids, tuberkulose og malaria ved å bevilge 1,7 milliarder kroner over en treårsperiode.

Norge vil bidra med 1,7 milliarder kroner til Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria for treårsperioden 2014-2016. Det er en økning på vel 25 prosent fra perioden 2011-2013.

Til tross for positiv utvikling blir mange millioner mennesker over hele verden hvert år smittet av disse sykdommene. 6 millioner mennesker får i dag behandling for hiv og aids gjennom programmer som er finansiert av Det globale fondet.

- Stadig flere mottar behandling for disse tre sykdommene, færre dør av dem, og nysmitten reduseres. Samtidig er det viktig at vi ikke taper syne av hvor alvorlige disse sykdommene fortsatt er. Derfor er Norge en viktig pådriver både politisk og med midler gjennom Det globale fondet for bekjempelse av hiv, tuberkulose og malaria, som er den viktigste kanalen verden har for å bekjempe disse sykdommene, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Det nye norske bidraget blir kunngjort av statssekretær Hans Brattskar under en giverkonferanse i Washington DC 2. og 3. desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere