Det kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortingets spørretime onsdag. Han ble utfordret av Venstre-leder Guri Melby på om Norge ville gi penger via EUs Ukraina-fond eller på annen måte.

Støre listet opp at Norge allerede har bidratt med bistandsmidler, våpenleveranser og ved å innføre sanksjoner.

– Vi har også bidratt økonomisk til et fond som britene har laget – en alliert Norge kjenner godt på våpensiden – som kan gjøre det mulig å sikre våpen til Ukraina i den situasjonen de er i nå, sa Støre, som ikke gikk inn på hvor mye penger det er snakk om.

Les også: Omringet i Mariupol: - Dette kan være vår siste bønn til verden

Melby viste til talen som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holdt for Stortinget der han ba om støtte i form av både penger og våpenleveranser. Partiet har tidligere tatt til orde for at Norge må støtte Ukraina med én milliard kroner i midler til våpenstøtte.

– Norge er ingen våpenstormakt, og det er begrenset hva vi kan levere. Men vi er relativt sett en økonomisk stormakt som kan og bør bidra slik at Ukraina kan anskaffe våpen fra annet hold, sa hun.

Onsdag morgen kunngjorde forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) at Norge har donert Mistral-luftvernsystem til Ukraina.

- Der et effektivt våpen som har blitt brukt i Sjøforsvaret, og som vil være til stor nytte for Ukraina, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

Les også: Stor usikkerhet rundt Ukrainas nye kampfly: - Det er en følsom sak