RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge hadde fiskerimøte med Kina

(Nordlys)
Sist oppdatert:
Kineserne avlyste møte med fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, men gjennomførte likevel fiskerimøte med Norge.

Tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske aktivisten Liu Xiaobo satte en stopper for møtet mellom fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) og hennes kinesiske kollega. Men temaet hun skulle ta opp med den kinesiske viseministeren for fiskeri og havbruksspørsmål, ble i stedet diskutert på et annet møte, skriver Dagens Næringsliv/Nordlys .

Stilte mannsterke
- Kineserne stilte mannsterke, med åtte mann. Den dagsorden som var satt opp ble fulgt, og møtet varte mye lenger enn vi trodde det skulle gjøre. Kineserne er veldig interessert i norsk teknologi og vi inviterte dem også til Norge i forbindelse med Aqua Nor-messen i august neste år, og de virket veldig interessert i å komme, sier ekspedisjonssjef Johan Williams i Fiskeri- og kystdepartementet.

Williams stilte opp med fem norske kolleger på møtet. Den norske delegasjonen ble tatt imot av lederen for embetsverket i fiskeridivisjonen, og partene satt fem timer i møte og diskuterte fiskerispørsmål før de gikk ut og spiste middag sammen.

– Stemningen var veldig god og fredspristildelingen ble ikke nevnt med et ord, heller ikke av oss. Jeg tror nesten ikke jeg har vært borti møter i Asia som har vært så konkrete og konstruktive som dette, sier Williams.

Fornøyd, men skuffet
Berg-Hansen sier hun er fornøyd med rapportene hun har fått etter møtet, men er skuffet over at møtet hennes ble avlyst.

- Beklagelig, erklærer fiskeriministeren til Nordlys, rett etter å ha blitt informert om at onsdagens møte med den kinesiske viseministeren for matsikkerhet og har gått i vasken.

- Dette var viktige møter, slår hun fast, og sier at turen til Beijing dermed avlyses i din sin helhet.

Avlysningen skjedde bare timer før fiskeriministeren skulle sette seg på flyet fra Shanghai til Beijing.

Ga ingen grunn
Ifølge generalkonsul Fred Nome i Shanghai skal kinesiske myndigheter tirsdag rett og slett ha sagt at de ikke hadde tid til Berg-Hansen.

- Det ble sagt at de var for «busy» – de hadde for mye å gjøre og måtte avlyse, sier han til Nordlys.

Les flere saker i Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere