Gå til sidens hovedinnhold

– Norge har et ansvar

Tamilene som demonstrerte på mandag stoppet trafikken i sentrum. Frustrasjonen kokte over for de oppmøtte.

OSLO SENTRUM: Tamiler har flere ganger holdt demonstrasjoner, men i går kveld kokte det over. Klokken 19 startet demonstrasjonen. I flere timer sperret tamiler gater og trikkelinjer. Trikkene skal ha stått på rekke og rad i sentrum uten å ha kommet noen vei, mens bussene måtte kjøre omveier.

Bydelsutvalgspolitiker på Stovner, Sumathi Wijeyraj (Ap), forteller at de yngre ble frustrert.

– Vi organiserte forsøkte å roe dem ned, men det gikk ikke, forteller hun.

1600 drept

Wijeyraj forteller at de tamiler er redde og lei seg for det som skjer i Sri Lanka.

– Srilankisk regjeringshær omringer flere soner med planer om å drepe veldig mange mennesker. Vi er redde for sivile tap. På Tamilsk Tv ble det fortalt at 1600 mennesker nå er drept av kjemiske våpen, 92 personer bare i går. Vi orker ikke sitte hjemme og se på all elendigheten. I går skulle vi samle oss for å være sammen, sier hun.

Se video fra demonstrasjonen:

Norge har et ansvar

Wijeyraj synes det er leit at demonstrasjonen kom ut av kontroll.

– Det er synd at det ble som det ble og at trafikken ble stanset. Men denne gangen dekket faktisk flere medier dette, sier hun

Tamilene har gjentatte ganger hatt fredelig demonstrasjoner. De ønsker å legge press på regjeringen og mener Norge har et ansvar for å gripe inn og stanse den Srilankiske regjeringen.

– Kjemiske våpen og sivile tap. Mange er drept, mens verden står og ser på, sier Wijeyraj.

Omringet

Tamilene var sinte mandag kveld. Flere ropte at Norge har et ansvar og må gripe tak i problemene.

Wijeyraj forteller at politiet gjorde en god jobb.

– Politiet ville egentlig arrestere alle, men de snakket med oss og skjønte at vi organiserte var rolig. Vi fikk gå. To ble arrestert, sier hun. Videre forteller Wijeyraj at de ble omringet av politiet, men at de ble hørt.

– Flasker skal ha blitt kastet av demonstranter. Det gikk også rykter om at politiet slo en demonstrant, men det så ikke jeg. Jeg så at han blødde, men ikke noe mer.

Skulle på E18

Nå er tamilene redde for å ikke få tillatelse til nye demonstrasjoner. Demonstrasjonen mandag kveld skal ha startet på impuls, tillatelsen var ikke på plass.

Flere tamiler skal også hatt planer om å stanse trafikken på E 18, ved Børsen. Politiet fikk stoppet demonstrantene fra å gå ut på motorveien.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter