*Nettavisen* Nyheter.

Norge har mobilabstinens

De fleste klarer seg bare én dag uten viser ny undersøkelse.

(iBergen.no) Nordmenn er blitt fullstendig avhengige av sin mobiltelefon, og 58 prosent av befolkningen oppgir at de klarer seg uten mobiltelefonen i bare inntil ett døgn, viser en undersøkelse Respons har gjennomført for mobilselskapet Chess.

Maks én time
Nærmere 350 000 klarer seg bare uten mobiltelefon i én time.

- Tallene er oppsiktsvekkende høye og dokumenterer at mobiltelefonen er blitt veldig viktig for folk flest, sier Chess-sjef Per Christian Andersen i en pressemelding.

Undersøkelsen er rettet mot personer som har mobiltelefon og den enkle spørsmålet var hvor lenge disse klarer seg uten. Spørsmålene ble delt opp i kategorier som ”under én time”, ”inntil et par timer”, ”2-12 timer” og ”12-24 timer”.

Undersøkelsen viser at ti prosent av befolkningen bare klare seg uten mobilen i én time. Legger man på én time til rammes ytterligere elleve prosent av befolkningen av mobile abstinenser.

20 prosent oppgir at de klarer seg uten mobiltelefon i inntil ett døgn.

Trønderne mest avhengig
Undersøkelsen avdekker også kraftige geografiske forskjeller. Blant de aller mest mobilavhengige finner man folk fra Trøndelag. her oppgir 20 prosent at de bare klarer seg uten mobilen i én time. Til sammenligning er det bare seks prosent i samme kategori i henholdsvis Nord-Norge og Sørlandet.

- Jeg kan ikke forklare grunnen til at trøndere er mer opptatt av mobiltelefonen enn andre, sier Andersen.

Gruppen som klarer seg uten mobilen i over én uke, er kanskje ikke overraskende eldre på over 60 år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.