RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge holder tilbake bistand til Uganda

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norge holder tilbake 50 millioner kroner i bistand til Uganda på grunn av landets nye lov mot homofili, opplyser Utenriksdepartementet.

Tidligere mandag gjorde Danmark det samme etter at Ugandas president Yoweri Museveni samme dag undertegnet en ny og strengere lov mot homofili. Loven innebærer blant annet at homofile risikerer å bli fengslet på livstid dersom de praktiserer sin seksuelle legning.

– Loven bryter med grunnleggende menneskerettigheter og med Ugandas grunnlov. Den vil forverre situasjonen for en allerede utsatt gruppe og kriminalisere enkeltpersoner og organisasjoner som arbeider for seksuelle minoriteters rettigheter, sier utenriksminister Børge Brende (H).

I tillegg til å holde tilbake 50 millioner bistandskroner, vil Norge samtidig øke støtten til menneskeretts- og demokratiforkjempere i Uganda, ifølge Brende.

– Vi har gjennom flere år sett en negativ utvikling i menneskerettighetssituasjonen i Uganda. Vi frykter i likhet med lokale organisasjoner at loven vil føre til forfølgelse av seksuelle minoriteter i landet. Ugandas myndigheter har ansvaret for å beskytte alle minoritetsgrupper mot forfølgelse og overgrep, men nå går de i motsatt retning, sier utenriksministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere