*Nettavisen* Nyheter.

Norge i mars

Få med deg det morsomme duketeateret på Agder teater. Foto: (Agder teater)

Få med deg hva som skjer i Norge i mars.

17.02.11 13:57

Har du noen gode tips om hva som skjer. Fortell de andre på FACEBOOK

Dette skjer i VERDEN I MARS

Oslo

Musikkfestival – 25. mars–3. april
Oslo internasjonale kirkemusikkfestival får i år besøk av en rekke ensembler i verdensklasse. Italienske Accademia Bizantina har fått strålende kritikker, tyske Windsbacher Knabenchor regnes som et av verdens fremste guttekor og fabelaktige London Handel Orchestra kommer også, for å nevne noen.

6 TIMER I OSLO

Bergen

Konsert – 4. mars
Kaizers Orchestra feirer tiårsjubileum i 2011 og 4. mars står de på scenen i Grieghallen i Bergen. Det populære bandet er på turné i forbindelse med utgivelsen av albumet «Violeta, Violeta Volume I», men å gå på konsert med Kaizers er mer enn bare musikk. De gir et massivt show og en grensesprengende totalopplevelse, så grip sjansen!

6 TIMER I BERGEN

Kristiansand

Dukketeater – Premiere 5. mars
I mars dukker det populære dukketeateret Baldrian og Musa opp i forestillingen «Passe Hatt» på Agder Teater. Forestillingen om en mann og en mus som bor sammen og alt det morsomme som oppstår i kjølvannet av det, passer for barn fra fire år og oppover.

NORGES FLOTTESTE TOGTURER

Røros

Vinterfestival – 10.–13. mars
Vinterfestspillene i Røros er en klassisk musikkfestival for små og mellomstore orkestre. Med sine vakre trehus omgitt av eventyrlig vinterlandskap, danner bergstaden et eksotisk bakteppe for festivalen, som finner sted i byens mange stemningsfulle musikklokaler. På programmet står blant annet Tine Thing Helseth og Vamp.

KULINARISK FERIE I NORGE

Stavanger

Utstilling – 4. mars–8. mai
I mars åpner Stavanger kunstmuseum en utstilling med Birgitte Waldachs arbeider. Waldach bor og arbeider i Berlin, og utstillingen viser hennes fascinerende grafiske tegninger med flertydig tematikk. Rød farge på hvitt papir er et gjennomgangstema i prosjektet «Searching Red» som er inspirert av Stanley Kubrick og Samuel Beckett.

LESERNES SOMMERHOTELL 2010

Tromsø

Teater – Premiere 2. mars
Hålogaland teater viser forestillingen «Fredlaus», basert på Ragnar Hovlands kritikerroste ungdomsromanen med samme navn. Hovedpersonen Anders flytter inn i et forlatt hus i skogen da foreldrene skal skilles, og kommer ut for mange spennende og farefulle eventyr.

6 TIMER I TROMSØ

Narvik

Festival – 25. mars–3. april
Vinterfestuka i Narvik er inspirert av byens kulturhistorie med fortellingene om Rallaren og Svarta Bjørn i sentrum. Gå ikke glipp av dette spennende arrangementet som byr på litteraturseminar, kirkemusikk, «Rallarrock», barnas scene, konferanser og kurs. Madcon, Postgirobygget og Penthouse Playboys kommer også.

35 OPPLEVELSER I VINTER

Trondheim

Konsert – 19. mars
19. mars entrer Mathias Eick Group Dokkhuset i Trondheim. Foruten Mathias Eick på trompet, består gruppa av Andreas Ulvo på keyboards, Audun Erlien på bass og Gard Nilsen og Torstein Lofthus på trommer. Bandet er i ferd med å etablere seg som et av Nordens beste jazzband, så gå og hør!

6 TIMER I TRONDHEIM

Svolvær

Kunstutstilling – 25. mars–24. april
Den tysk/norske grafikeren Rolf Nesch er en svært anerkjent kunstner, kjent for sine arbeider inspirert av det særegne landskapet i Lofoten. I mars åpner Nordnorsk Kunstnersenter en utstilling som viser en rekke av hans nyskapende og eksperimentelle arbeider.

6 TIMER I SVOLVÆR

Skien

Teater – Premiere 3. mars
Teater Ibsen i mesterens fødeby er det denne våren duket for en annerledes og utradisjonell tolkning av «John Gabriel Borkman», full av referanser til vår egen tid. I hovedrollene som John Gabriel Borkman og fru Gunhild Borkman møter vi Jan Ø. Wiig og Sylvia Salvesen, mens Mia Gundersen og Ingar Gimle gjester teateret i hver sin birolle.

LES FLERE NORGESSAKER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag