Norge kan bli viktig marked for svenske elbiler

Göteborg (NTB-TT): Svenske og norske elbil-entusiaster håper det nye elbilforetaket i Trollhättan i Sverige vil gjøre det stort i Norge.

Elbilforetaket Nevs, som nylig kjøpte konkursboet etter den svenske bilfabrikken Saab i Trollhättan i Sverige, kommer til å rette blikket mot Norge, mener elbilforkjempere.

- Det er bare ti mil fra Trollhättan til norskegrensen, og Norge er det landet i verden med høyest elbil-tetthet, begrunner Mattias Goldmann i den svenske organisasjonen Gröna bilister. Han tror Norge kommer til å bli et viktig marked for den nye elbilsatsingen i den gamle Saab-fabrikken.

I forrige uke ble det klart at Nevs, som eies av to selskaper med baser i Hongkong og Japan, tar over produksjonen i Trollhättan. Visjonen er å gjøre Saab til et verdensledende foretak basert på elbiler, ifølge selskapet selv. Planen er å selge til Kina.

Men det passer også bra å være i nærheten av Norge, skal vi tro elbil-entusiaster. I Norge er mye lagt til rette for at det skal være lønnsomt å kjøpe elbil.

- Dessuten liker nordmenn Saab, sier Ole Henrik Hannisdahl, prosjektleder i Grønn bil i Norge, som er enig med sin svenske kollega Goldmann. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.