Den amerikanske mediegiganten Bloomberg har, etter at covid traff verden, laget «The Covid Resilience Ranking», som altså vurderer hvor motstandsdyktige de enkelte landene er mot covid. Landene blir vurdert ut fra totalt elleve indikatorer - blant andre antall vaksinedoser per 100 innbyggere, og restriksjoner i de enkelte landene.

Nå har Norge landet på førsteplass, over De Arabiske Emirater (UAE), Irland og Danmark. Du kan se oversikten her.

Ferske nyheter om koronaviruset i Norge.

Etter at mange land har åpnet opp for reise, seiler altså Norge opp på førsteplass. Bloomberg forklarer dette med flere forhold:

  • Norge har åpnet svært mange reiseruter til andre land.
  • Restriksjoner har liten innvirkning på det sosiale liv.
  • Flykapasitet sammenlignet med før pandemien. Kapasiteten er 17 prosent mindre enn før pandemien. Det er en liten nedgang sammenlignet med mange andre land. I Tyskland er kapasiteten redusert med 43 prosent.
  • Et relativt høyt antall vaksinedoser per 100 innbyggere (209,2). Flere land har satt flere vaksinedoser per 100 innbyggere. For UAE, er dette tallet 263,8.

USA har falt på målingen, på grunn av økning i antall dødsfall. Også Storbritannia faller, som følge av et økt antall smittede. Bloomberg skriver at også Russland har blitt et noe dårlige land å oppholde seg i, fordi vaksinasjonsraten har gått ned, og fordi utsiktene til vekst i brutto nasjonalprodukt er svært dårlig.

Les mer om pandemien her.