*Nettavisen* Nyheter.

Norge kåret til verdens beste sted å bo

GODT Å BO: Norge er verdens beste land å bo i, i følge ny undersøkelse. Her fra turistattraksjonen Trollstigen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

En ny sammenligning basert på FN-rapporter

Mediebyrået 24/7 Wall St. har tatt utgangspunkt i FNs Human Development Reports og kåret verdens 10 beste land å bo i (se lista her).

Norge kommer på topp, etterfulgt av Australia, Sveits, Nederland og USA. Danmark kommer på 10. plass mens Sverige ikke er inne på lista.

Sammenligningen er basert på tre dimensjoner: Være frisk og leve lenge. Være kunnskapsfull og å ha en god levestandard. Norge når ikke toppen på noen av disse enkeltmålingene alene.

Best i sum
Vi har den sjette høyeste inntekten per innbygger, den 13. lengste levealderen og den sjette lengste forventede utdanningen. Likevel kommer Norge best ut i sum.

24/7 Wall St. trekker også fram at Norge, i likhet med de andre skandinaviske landene, utbetaler pensjon til alle borgere som har kommet i pensjonsalderen.

På bunn
Ut fra tallene er også de 10 verste landene å bo i kåret. Her kommer Niger på den lite flatterende førsteplassen, etterfulgt av Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Chad og Sierra Leone (se lista her).

Mens Norge har en inntekt per person på nesten 64.000 dollar, har Niger en inntekt per person på 873 dollar. Hvis en person begynner på skole i Niger kan de forvente å gå 5,4 år på skole i snitt, i motsetning til Norge der forventet utdanning er 17,6 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.