*Nettavisen* Nyheter.

Norge kaster ut asylsøkere på rekordtid

TAR GREP: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) under et besøk på utlendingsinternatet på Trandum på Gardermoen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

En gruppe asylsøkere har fått oppholdstiden sin i Norge redusert med 68 prosent.

I mai startet Justisdepartementet samarbeidsprosjektet «Dublin A-Å» der Utlendingsdirektoratet (UDI), Utlendingsnemnda (UNE) og Politiets utlendingsenhet samarbeider for å korte ned oppholdstiden til de såkalte «dublinerne».

En «dubliner» er en asylsøker som allerede har blitt registrert i et annet europeisk land. Dublin-avtalen sier at asylsøknaden skal behandles i landet som asylsøkeren først er registrert i.


Til tross for dette har det tatt opp til 175 dager å transportere en dubliner ut av Norge.

Nå tar det kun 56 dager, viser tall som TV 2 har fått tilgang til.

- Den lange saksbehandlingstiden skyldes nok at det har vært for dårlig samordning mellom UDI, UNE og Politiets utlendingsenhet. Derfor var det nødvendig å sette i gang et prosjekt som skulle løse opp i dette for å sikre raskere returer etter Dublin-avtalen sier justisminister Anders Anundsen til TV 2.

Behandlingstiden har blitt kuttet med 68 prosent. Dette har frigitt 500 plasser på asylmottakene og spart skattebetalerne for 70 millioner kroner siden mai.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.