RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge øker støtten til Filippinene med 50 millioner

Oslo (NTB): Norge øker støtten til de rammede etter tyfonen på Filippinene med 50 millioner kroner til et samlet bidrag på 255 millioner.

- Filippinene står nå midt oppe i en kritisk gjenoppbyggingsfase. Dessverre er FN-appellen rettet mot tidlig gjenoppbygging bare dekket med rundt 40 prosent. Det er viktig at det internasjonale samfunnet fortsetter å støtte opp om dette arbeidet, sier utenriksminister Børge Brende (H), som onsdag besøker Tacloban, et av de hardest rammede områdene etter tyfonen.

Over 14 millioner mennesker ble rammet av tyfonen på Filippinene i november. Med det siste bidraget blir Norge den tredje største bidragsyteren til FNs appell for nødhjelps- og gjenoppbyggingsarbeidet etter tyfonen Haiyan.

- Jeg er her for å vise at Norge og det internasjonale samfunnet ikke har glemt Filippinene. Etter den mest akutte nødhjelpsfasen er det viktig at nok ressurser nå prioriteres for gjenoppbygging. Det er viktig at lokalsamfunn settes i stand til å være bedre rustet til å håndtere neste naturkatastrofe.

Filippinene blir stadig oftere utsatt for ekstremvær og naturkatastrofer.

- Man kan spare samfunn for mye lidelse og ressurser ved å forebygge og hindre skade, i stedet for å reparere ødeleggelser, sier Brende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere